1. Jullie moeten de hut natuurlijk zelf bouwen. Als het helemaal niet lukt, mag je een van de mannen die daarvoor rondlopen, vragen om je een beetje te helpen. 
 1. Als je iets vindt, geef dit dan af bij de EHBO-/infopost (deze mensen dragen gele hesjes met blauwe letters). Als je zelf wat kwijt bent, kun je daar vragen of het gevonden is. 
 1. Spijkers en hout mag je ophalen, maar niet zelf pakken! Als er niemand bij staat, vraag je iemand van de organisatie om je te helpen! 
 1. Wees zo sportief om niet te veel op te halen, zodat een ander niet te weinig heeft. 
 1. Op het Huttendorp kun je gereedschap kopen. 
  Een hamer kost € 5,-, een zaag € 5,-, een nijptang € 3,- en een rolmaat € 2,-. 
 1. Scharnieren voor deuren of raampjes mag je van thuis meenemen. 
 1. Gordijntjes, vloerbedekking en andere spullen voor de inrichting mag je op woensdag eventueel door je ouders laten brengen. Je moet ze wel weer mee naar huis nemen. Afvoeren hiervan kost ons veel geld. 
 1. Wij willen iedereen een gelijke kans op een prijs geven. Daarom mag je thuis wel vast nadenken over je hut of een tekening maken, maar alles moet op Huttendorp gemaakt worden. Je mag dus niet thuis bijv. alvast een raampje maken en dat meenemen. Hier wordt door de jury op gelet!  
 1. Je mag geen verf en ook geen elektrisch gereedschap gebruiken! 
 1. Als jullie de hut in gedeelten bouwen, moet die op ‘spierkracht’ in elkaar gezet kunnen worden. De hut mag niet zo gebouwd worden dat een heftruck nodig is om gedeelten van de hut op elkaar te zetten. 
 1. Dinsdagavond moet je de ruimte om je hut netjes opruimen en je gereedschap mee naar huis nemen of in je hut opbergen. 
 1. Als dakbedekking mag je geen riet gebruiken. 
 1. Woensdagavond moet je alles echt goed opgeruimd hebben (ook je gereedschap). Voor rommel om de hut krijg je minpunten van de jury. Wat je over hebt aan hout en spijkers moet je terugbrengen naar de aangewezen plaatsen. Als de jury spijkers op de grond ziet liggen, krijg je veel minpunten. 
 1. Als je de hut graag mee naar huis wilt hebben, moet je het hutnummer doorgeven bij de EHBO-/infopost. Natuurlijk wel eerst thuis vragen of je ouders het goed vinden. 
 1. Waarschijnlijk zul je donderdag met de afsluitingsspelen tot op je hemd toe nat worden, want je gaat met je kleren aan in het water en niet met zwemkleding. Neem daarom droge kleren mee, zodat je na afloop je meteen om kunt kleden. 
 1. Draag tijdens het Huttendorp bij voorkeur klompen of anders schoenen met een stevige zool. Dit in verband met rondzwervende spijkers. 
 1. Om verbranding/verwonding te voorkomen willen we graag dat je je hemd aanhoudt! 
 1. Op donderdag kun je beter je portemonnee bij je dragen dan achterlaten in de hut.