Historie 

Stichting Ontmoeting is in 1988 opgericht, door een aantal predikanten uit de christelijke kerken. Daarmee gaven zij gestalte aan de wens om iets te betekenen voor onze dak- en thuisloze medemens. Met de opening van het Rotterdamse dienstencentrum in 1991 was de eerste opvangvoorziening van Ontmoeting een feit. 

Idealisme 

De hulpverlening in het dienstencentrum werd vooral gekenmerkt door idealisme en bevlogenheid. Met heel weinig ervaring zijn we de hulpverlening gestart. Met vallen en opstaan. We begonnen met totaal vijf mensen, inclusief de administratief medewerker. Dak- en thuisloze bezoekers waren van harte welkom op drie afdelingen: inloop, maatschappelijk werk en dagactiviteiten. In de loop van de jaren is het dienstencentrum in Rotterdam enorm uitgebreid en de hulpverlening geprofessionaliseerd. We leveren dak- en thuislozen nu een scala aan diensten, van veldwerk tot dagactiviteiten en woonbegeleiding. Deze diensten leveren we vanuit vier panden. 

Resocialiseren 

In 1995 is het woon-werkcentrum in Epe gekocht. We wilden naast laagdrempelige dienstverlening dak- en thuislozen ook de mogelijkheid geven om te resocialiseren. Het programma moest ervoor zorgen dat dak- en thuislozen met een detentieverleden hun ‘oude’ leven achter zich lieten, om weer een volwaardige plaats in de maatschappij te krijgen. De eerste periode in Epe was een tijd van vallen en opstaan. Het 24-uur begeleiden van mensen bleek heel anders dan de opvang in het dienstencentrum in Rotterdam. In 2005 bestond het woon-werkcentrum tien jaar. In de afgelopen jaren heeft deze vestiging bewezen een professionele speler te zijn in de resocialisatiewereld, waar zij een eigen plaats heeft verworven. 

Centrale locatie 

In 2004 is het centraal bureau, waar alle ondersteunende diensten gevestigd zijn, verhuisd naar Houten. Het Rotterdamse kantoor werd te klein, en het centraal bureau wilde graag een centrale locatie in Nederland om voor alle locaties goed bereikbaar te zijn. 

De vleugels uitslaan 

Omdat de nood onder dak- en thuislozen nog stijgt, zijn we naar mogelijkheden gaan zoeken om ook op andere locaties iets voor hen te betekenen. In 2005 / 2006 zijn we een project in de Gelderse Vallei gestart. Daar is een veldwerker anderhalf jaar actief geweest met een dienstenbus. De aanpak, door diverse hulpverleningsorganisaties en de politiek, van de problemen in deze regio bleek zijn vruchten af te werpen, waardoor we ons project hebben beëindigd. 

Volwassen 

Ontmoeting is gegroeid tot een volwassen en professionele organisatie. Zowel in de politiek als in hulpverlenersland hebben we ons bewezen als een betrouwbare partner, die staat voor een goede kwaliteit van hulpverlening. 

Klik op het logo om een kijkje te nemen op de website van Stichting Ontmoeting