Stichting Huttendorp Staphorst is ontstaan door een initiatief vanuit het plaatselijke comité van Stichting Ontmoeting. In 2001 hebben zij verschillende mensen benaderd met de vraag om te willen helpen bij de organisatie van een Huttendorp. Het eerste jaar was gezellig, maar spannend. Niemand wist nog precies wat de bedoeling was en waar het op uit zou lopen. Al snel werden draaiboeken gemaakt met daarin de ervaringen van het voorgaande jaar verwerkt. Nog steeds zijn er binnen onze commissie mensen van het eerste uur actief, wat wel aangeeft hoe moeilijk het kan zijn om er mee te stoppen! Want eerlijk is eerlijk… het is en blijft een unieke week.

Huttendorp

In slechts twee dagen tijd weten de kinderen door naar elkaar te luisteren en met elkaar te overleggen er iets heel moois van te maken. Een prestatie van formaat!
Huttendorp bestaat niet alleen uit bouwen. Op de derde en laatste dag is er van alles te doen. Luchtkussens, diverse spelen, een verkoop en niet te vergeten de afsluitende waterspelen.

Vrijwilligers

Zonder vrijwilligers geen Huttendorp! Inmiddels is er een harde kern van vrijwilligers die goed op elkaar zijn ingespeeld. Daardoor merk je dat alles steeds meer ontspannen en soepeler verloopt. Wat niet wegneemt dat we elk jaar weer dingen tegenkomen die anders en/of beter kunnen.

Huttendorp: een jaarlijks terugkerend evenement. Dankzij alle kinderen, vrijwilligers en sponsors!